1 Żółtka, cukier i rum ubić przy pomocy miksera na gęsty, puszysty krem.
2 Mleko i mleczko kokosowe zagotować z laską wanilii i gorące dodać do kremu nieustannie mieszając.
3 Całość gotować przez następne kilka minut na średnim ogniu uważając, aby krem nie przywierał do ścianek naczynia.
4 Do gorącego kremu dodać żelatynę rozpuszczoną uprzednio w chłodnej wodzie.
5 Następnie dodać mączkę kokosową i pozostawić do ostygnięcia.
6 Ubić słodką śmietankę i wymieszać ze schłodzonym kremem. Przygotowany krem rozdzielić do salaterek i wstawić do lodówki na przynajmniej 3 h.
7 Na końcu przygotowujemy sok tropikalny. W tym celu należy w mikserze zmiksować mango i marakuję oraz dodać zagęszczony sok ananasowy. Tak przygotowanym sokiem polać schłodzony krem.