1 Piekarnik nagrzać do 220 °C.
2 Mięso przekłuć w środku długim, ostrym nożem.
3 Trzymając nóż w otworze wsunąć obraną marchew, następnie usunąć nóż i wsunąć w otwór jeszcze 2 szparagi.
4 Mięso posolić, oprószyć pieprzem i szybko obsmażyć na patelni na gorącym oleju.
5 Cebule obrać, grubo pokroić i wrzucić do brytfanny.
6 Pieczeń przełożyć do brytfanny, podlać tłuszczem i sokiem z patelni i dodać liść laurowy.
7 Przykryć brytfannę i piec przez 35 minut; następnie zdjąć pokrywę z brytfanny i piec jeszcze przez 20 minut. Podczas pieczenia mięso należy kilkakrotnie obrócić.
8 Upieczone mięso wyjąć z piekarnika, zostawić do ostygnięcia, a następnie pokroić w cienkie plastry.
9 Podawać z młodymi warzywami. Sos z pieczenia przetrzeć przez sito lub zmiksować i podać osobno.