zamknij
...

Chrupiąca przekąska

Składniki

  • paluch z makiem
  • 20 dag szynki
  • 20 dag żółtego sera
  • 5 dag twarogu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku

Przygotowanie

1 Szynkę, żółty ser, twaróg i musztardę zmiksować w mikserze Gorenje i dodać szczypiorek.
2 Paluch przekroić na pół lub pokroić na kromki, posmarować przygotowaną pastą i zapiec w piekarniku parowym Gorenje.
3 Grzanki zapiekamy w gorącym powietrzu w piekarniku nagrzanym uprzednio do temperatury 220°C.
Czas zapiekania: 7 minut
Wskazówka: Palucha z makiem można zastąpić ulubionym pieczywem, np. białymi, ciemnymi lub pełnoziarnistymi mini-bagietkami. Zamiast szczypiorku można dodać czosnek niedźwiedzi lub pietruszkę.