zamknij
...

Knedle chlebowe z pestkami dyni, czosnkiem niedźwiedzim i parmezanem

Knedle chlebowe z pestkami dyni, czosnkiem niedźwiedzim i parmezanem

Składniki

  • 30 dag białego chleba
  • 2 jajka
  • 2 dl mleka
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 2 łyżki czosnku niedźwiedziego
  • 1 łyżka parmezanu

Przygotowanie

1 Z chleba odkroić skórkę. Miąższ pokroić w kostkę, dodać czosnek niedźwiedzi i pozostałe składniki.
2 Po 10 minutach z przygotowanej masy uformować knedle.
3 Przygotowane knedle układamy na blasze i gotujemy na parze w temperaturze 85 - 100 °C przez 15 - 20 minut względnie do chwili, gdy sonda wskaże temperaturę 85 °C.
do przygotowania knedli nie trzeba używać mąki, ponieważ w przypadku gotowania na parze jajka wystarczą, aby związać składniki. W zależności od smaku czosnek niedźwiedzi możemy zastąpić pietruszką, estragonem itp.