zamknij
...
CIESZ SIĘ NAJLEPSZYM WYBOREM !Miłośnicy soków mogą się cieszyć urządzeniami na które długo czekali. Technologia wolnoobrotowego wyciskania soków zachowuje wszystkie składniki w soku, daje jedwabistą konsystencję, naturalny kolor i wydobywa niesamowity smak. Będziesz zachwycony !
1
ODKRYJ ZALETY
Sprawdź niezwykłe funkcje i wydajność wyciskarki, która daje poczucie nowoczesności i odznacza się wysoką jakością i sprawnością w działaniu
POZNAJ JC4800VWY Zamknij
Wyciskanie soku
Więcej
Proste czyszczenie
Więcej
Bez kapania
Więcej
Stabilne gumowe nóżki
Więcej
Wydajny 200W silnik
Więcej
Regulacja ilości miąższu
Więcej
Wyłącznik bezpieczeństwa
Więcej
Cicha praca
Więcej
Wolnoobrotowe wyciskanie soku z prędkościa 70 obrotów na minutę
Więcej
Metalowe sitko z drobnymi otworami
Więcej
Dwa pojemniki 0,6l
Więcej
Wyciskanie soku
Wyciskarka do soku VitaWay oferuje nowy sposób pozyskiwania soku, który polega na zgniataniu, a nie ścieraniu owoców lub warzyw. Wyciskanie soku odbywa się przy pomocy specjalnego, spiralnego mechanizmu (ślimaka). Podczas powolnego zgniatania nie występuje tarcie i nie dochodzi do wzrostu temperatury, dlatego sok zachowuje pełnię witamin i minerałów. Nie dochodzi również do mieszania się soku z powietrzem, co zapobiega jego utlenianiu. Dzięki temu sok z wyciskarki ma lepszy smak i naturalną barwę.
Proste czyszczenie
Myślisz, że duża pojemność urządzenia oznacza uciążliwe czyszczenie ? Niekoniecznie. Po zakończeniu pracy z urządzeniem wlej powoli 1 litr letniej wody przez otwór do podawania owoców. Bez żadnego wysiłku urządzenie będzie oczyszczone z pozostałości po wyciskaniu soku. Przepłucz tylko filtr i oczyść go dołączoną do urządzenia szczoteczką.
Bez kapania
Pojemnik na sok jest już pełny ale ciągle w środku są owoce i warzywa przerabiane na sok. Co robić ? Nie musisz wyłączać wyciskarki. Za to zamknij nasadką otwór spływu soku. Sok będzie się gromadził w wewnętrznym pojemniku w czasie kiedy będziesz nalewał sok do szklanek osób oczekującym degustacji. W dowolnym momencie możesz znowu podstawić pojemnik na sok żeby mieć go tyle, ile potrzebujesz dla kolejnych chętnych.
Stabilne gumowe nóżki
Nie musisz się obawiać o to, że w trakcie wkładania owoców i warzyw wyciskarka będzie się ślizgać po powierzchni. Gumowe nóżki są zaprojektowane do pewnego trzymania urządzenia nawet na wilgotnym podłożu.
Wydajny 200W silnik
Pomimo wolnych obrotów przekładni ślimakowej silnik musi być wystarczająco mocny żeby miażdżyć twardsze kawałki owoców i warzyw. Przetestowany na maksymalnym obciążeniu, 200W silnik udowodnił, że jest mocnym i wytrzymałym sercem wyciskarki wolnoobrotowej
Regulacja ilości miąższu
Miąższ powstały w wyniku wyciśnięcia soku jest zbierany w osobnym pojemniku. Ilość miąższu może być ustawiona dźwigienką umieszczoną na przodzie urządzenia. Rozkoszuj się szklanką jedwabiście gładkiego soku lub dodaj kawałki warzyw czy owoców żeby uzyskać przyjemny wygląd. Nie wyrzucaj uzyskanego miąższu - zawsze go możesz wykorzystać w deserach, czy dołączyć do zup i sosów.
Wyłącznik bezpieczeństwa
Bezpieczeństwo gwarantowane! Wyciskarka będzie pracowała tylko wtedy, kiedy wszystkie części zostaną prawidłowo złożone. Zabezpieczenie zapewnia bezpieczeństwo bez obawy że dojdzie do przypadkowego uruchomienia silnika w trakcie dodawania składników czy czyszczenia urządzenia
Cicha praca
Wolnoobrotowe wyciskanie pozwala na komfortowe przygotowanie soku ze względu na brak uciążliwego hałasu wirującej tarczy obecnej w urządzeniach starszych generacji. Oprócz pracy urządzenia na wolnych obrotach hałas jest także tłumiony specjalnie zaprojektowaną konstrukcją urządzenia. Dźwięki wynikające z normalnej pracy są w większości wygłuszane we wnętrzu urządzenia.
Wolnoobrotowe wyciskanie soku z prędkościa 70 obrotów na minutę
Technologia wolnoobrotowa różni się od konwencjonalnej wirowej sposobem pozyskiwania soku z kawałków warzyw i owoców. Tradycyjna sokowirówka ma obracającą się tarczkę ścierającą owoce i warzywa z prędkością dochodzącą do 2500 obr/min. Materiał jest ścierany i w wyniku tego otrzymujemy sok i pulpę. Powoduje to powstanie wysokiej temperatury niszczącej większość witamin i składników odżywczych w otrzymanym w tej technologii soku.
W wyciskarkach wolnoobrotowych ruch pionowy ślimaka o prędkości 70 obr/min. miażdży owoce i warzywa oddzielając sok od miąższu. W rezultacie dzięki tej innowacyjnej technologii nie tworzą się w soku bąble powietrza i konsystencja soku jest stała. Pozyskiwany w ten sposób sok zawiera wszystkie witaminy i enzymy zawarte w owocach i warzywach.
Metalowe sitko z drobnymi otworami
Wszystkie składniki użyte do wyciskania soku są filtrowane przez metalowe sitko z drobnymi otworami które zapobiega przedostawaniu się pulpy do pozyskiwanego soku. Sitko jest łatwe w czyszczeniu. Aby umyć sitko wystarczy umieścić je pod bieżącą wodą i użyć dołączonej szczoteczki.
Dwa pojemniki 0,6l
Wyciskarka wolnoobrotowa jest dostarczana z dwoma pojemnikami 0,6l na sok i miąższ. Pojemniki są wykonane z wytrzymałego plastiku bez zawartości bisphenolu A (BPA free) i dozwolone do mycia w zmywarce.
Wyciskanie soku
Proste czyszczenie
Bez kapania
Stabilne gumowe nóżki
Wydajny 200W silnik
Regulacja ilości miąższu
Wyłącznik bezpieczeństwa
Cicha praca
Wolnoobrotowe wyciskanie soku z prędkościa 70 obrotów na minutę
Metalowe sitko z drobnymi otworami
Dwa pojemniki 0,6l
BARDZIEJ SOCZYSTE, ZDROWSZE
Wyciskarka wolnoobrotowa otwiera nowy wymiar smaku owoców i warzyw. Popraw swoje samopoczucie, ciesz się zdrową żywnością i dbaj o swoje zdrowie
DBAJ O SWOJE ZDROWIE Zamknij

Co jest wyjątkowego w wolnoobrotowym wyciskaniu soku?

Wyciskanie wolnoobrotowe różni się od tradycyjnej sokowirówki szybkością pracy i metodą pozyskiwania soku z warzyw i owoców. Konwencjonalna sokowirówka ma bardzo wysokie obroty tarczy (od 1500 do 2500 obr./min ) które rozcierają kawałki owoców i warzyw wydobywając z nich sok. W wyciskarkach wolnoobrotowych owoce i warzywa są miażdżone pionowym ruchem ślimaka przy małej prędkości ( 70 obr./min) co prowadzi do oddzielenia soku od miąższu. W rezultacie w soku nie ma pęcherzyków powietrza, wygląd jest  jedwabisty, temperatura w trakcie wyciskania nie podwyższa się co pozwala zachować w sokach wyciskanych wolnoobrotowym ślimakiem witaminy i enzymy.

Więcej witamin i enzymów

Wolne obroty ślimaka w wyciskarkach nie podwyższają temperatury w trakcie procesu pozyskiwania soku co pozwala na zachowanie enzymów i witamin. W wysokiej temperaturze w tradycyjnych sokowirówkach witaminy i enzymy są niszczone i tylko część z nich, najbardziej odporna na wysoką temperaturę, może być zachowana w soku.
więcej informacji
mniej informacji

Mniej pęcherzyków powietrza, mniej piany

Technologia wolnoobrotowa sprawia, że pozyskujemy więcej soku i mniej jest pozostałości w formie miąższu. Otrzymujemy więc więcej soku z tej samej ilości materiałów.

Więcej błonnika dla lepszego zdrowia

Wolnoobrotowe wyciskanie soku pozyskuje więcej błonnika do soku. Błonnik ma pozytywny wpływ na trawienie a tym samym na zdrowie.

Mniej pęcherzyków powietrza, mniej piany

Ponieważ pozyskiwanie soku nie polega na rozrywaniu ścianek komórek owoców i warzyw tylko na miażdżeniu, w soku nie ma pęcherzyków powietrza. Skutkuje to jedwabistą strukturą soku. Wizualnie różnica jest widoczna dzięki braku piany i w naturalnym kolorze soku z wolnoobrotowej wyciskarki.
więcej informacji
mniej informacji

Sok, który utrzymuje dłuższą trwałość

Sok pozyskiwany z wolnoobrotowej wyciskarki może być przechowywany w lodówce do 72 godzin. Nie musisz się martwić o utratę zawartości odżywczych,witamin czy enzymów. Z drugiej strony pamiętaj, że przy tradycyjnych sokowirówkach zalecane jest picie soków natychmiast po przygotowaniu żeby zapobiec utlenieniu.
więcej informacji
mniej informacji
BON APPÉTIT!
Zacznij dzień od świeżego soku którego recepturę będziesz znał tylko ty. Połącz różne składniki i poznaj nowe smaki. Możesz znaleźć tutaj nowe pomysły.
PRZEJDŹ DO PRZEPISÓW Zamknij

Zielona moc

Zielona moc

Składniki

Składniki na 1 szklankę soku:

  • Duży pęczek szpinaku
  • 2 średniej wielkości ogórki
  • 2 łodygi selera
  • 1 łyżeczka startych alg
  • 1/2 łyżeczki startego korzenia maca

Przygotowanie

1 Opłucz listki szpinaku.
2 Opłucz ogórki i łodygi selera i potnij je w podłużne plastry o średniej grubości.
3 Wrzucaj składniki po kolei do tuby wyciskarki.
4 Wlej sok do szklanki i wymieszaj ze startym proszkiem z alg i korzenia maca.
5 Udekoruj brzeg szklanki plasterkiem ogórka.

Pomidor o poranku

Pomidor o poranku

Składniki

Składniki na szklankę soku:

  • 4 duże pomidory
  • świeżo zmielona sól morska
  • świeżo zmielony pieprz
  • 1 łyżeczka brązowego cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka soku z limonki

Przygotowanie

1 Umyj pomidory i pokrój je w większe kawałki.
2 Wyciśnij limonkę.
3 Włóż składniki do wyciskarki.
4 Nalej sok do szklanki, dodaj sok z limonki, morską sól, pieprz i cukier.
5 Ozdób koktajl małymi pomidorami cherry nadzianymi na dłuższej wykałaczce.

Czerwień młodości

Czerwień młodości

Składniki

Składniki na 1 szklankę soku:

  • 3 czerwone buraki
  • 5 średnich marchewek
  • 1 łyżeczka jadalnego proszku kolagenowego

Przygotowanie

1 Umyj buraki i pokrój w kawałki.
2 Umyj i obierz marchewki, następnie pokrój w podłużne plastry średniej wielkości.
3 Wrzucaj składniki po kolei do tuby wyciskarki.
4 Nalej sok do szklanki, dodaj proszek kolagenowy.
5 Wymieszaj i ozdób brzeg szklanki marchewkowymi zawijasami.

Przepyszna pomarańcz

Przepyszna pomarańcz

Składniki

Składniki do przygotowania 1 szklanki soku:

  • 2 pomarańcze
  • 1 persymona
  • Kostka obranego imbiru
  • szczypta startej skórki z cytryny

Przygotowanie

1 Pokrój persymonę i pomarańcz w kawałki.
2 Obierz imbir i zetrzyj skórkę z cytryny.
3 Umieszczaj po kolejno owoce i kostkę imbiru w tubie wyciskarki.
4 Wlej sok do szklanki i dodaj szczyptę startej skórki cytryny.
5 Zamieszaj i ozdób brzeg szklanki plasterkiem persymony.

Zielona harmonia

Zielona harmonia

Składniki

Składniki na 1 szklankę soku

  • 1 duży ogórek
  • 1 gruszka
  • 2 kiwi
  • Pęczek liści kapusty
  • Pęczek mięty pieprzowej (melisy)

Przygotowanie

1 Umyj ogórek i pozostałe owoce pokrój je w podłużne plastry.
2 Umyj liście kapusty i miętę pieprzową.
3 Umieszczaj przygotowane warzywa i owoce do tuby wyciskarki. Na samym końcu dodaj miętę pieprzową.
4 Nalej świeży sok do szklanki i przyozdób szklankę plasterkiem z kiwi.

Mleczko migdałowe

Mleczko migdałowe

Składniki

Składniki na 1 szklankę soku

  • 1 szklanka migdałów namoczona przez noc
  • 3 szklanki wody
  • szczypta startej laski wanilii

Przygotowanie

1 Namocz migdały przez całą noc w większej ilości wody.
2 Odsącz wodę i opłucz migdały.
3 Umieszczaj powoli migdały w tubie wyciskarki powoli wlewając 3 kubki wody.
4 Nalej sok z migdałów do szklanki i dodaj szczyptę wanilii.
5 Podawaj z deserem.

Purpurowy mix

Purpurowy mix

Składniki

Składniki na 1 szklankę soku

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1/2 bulwy kopru włoskiego
  • 2 jabłka
  • 1 łodyga selera
  • 1/2 pomarańczy

Przygotowanie

1 Umyj kapustę i koper włoski i pokrój w kawałki.
2 Umyj jabłka, obierz pomarańczę i pokrój w kawałki.
3 Umyj seler i pokrój wzdłuż w plastry.
4 Umieszczaj przygotowane składniki w tubie wyciskarki.
5 Nalej sok do szklanki i przyozdób brzeg szklanki plasterkiem jabłka.

Zimowa bajka

Zimowa bajka

Składniki

Składniki na 1 szklankę soku

  • 2 jabłka
  • 2 kiwi
  • 1 persymona
  • szczypta startej skórki z cytryny
  • szczypta cynamonu

Przygotowanie

1 Umyj jabłka i persymonę, obierz kiwi i pokrój wzdłuż na plastry.
2 Umieszczaj przygotowane składniki w tubie wyciskarki.
3 Nalej sok do szklanki i dodaj szczyptę startej skórki z cytryny i szczyptę cynamonu.
4 Zamieszaj i podaj do śniadania.

Dzień oczyszczenia

Dzień oczyszczenia

Składniki

Składniki na 1 szklankę soku

  • 8 liści świeżej kapusty
  • 1 ogórek
  • 1 jabłko
  • 1 pomarańcz

Przygotowanie

1 Umyj liście kapusty, jabłko i pomarańcz, potnij je w kawałki.
2 Umyj ogórek, jabłko i pomarańcz, potnij je w podłużne plastry o średniej wielkości.
3 Umieszczaj przygotowane składniki w tubie wyciskarki.
4 Nalej sok do szklanki i ozdób brzeg szklanki plasterkiem pomarańczy.

Kokosowy koktajl

Kokosowy koktajl

Składniki

Składniki na 1 szklankę soku

  • 5 kokosów
  • 1/4 małego ananasa
  • 1 pomarańcz
  • pęczek świeżej mięty

Przygotowanie

1 Wykroić środek z kokosa.
2 Obierz ananasa i pokrój na kawałki.
3 Pokrój pomarańcz.
4 Przygotuj umyty pęczek mięty.
5 Umieszczaj przygotowane składniki w tubie wyciskarki. Miętę dodaj na samym końcu.
6 Nalej sok do szklanki i ozdób brzeg szklanki plasterkiem ananasa.
Zielona moc
Pomidor o poranku
Czerwień młodości
Przepyszna pomarańcz
Zielona harmonia
Mleczko migdałowe
Purpurowy mix
Zimowa bajka
Dzień oczyszczenia
Kokosowy koktajl

Modele