zamknij
...
Pełne naturalnej świeżościChłodziarko-zamrażarki do zabudowy NatureFresh
1

Natura od zawsze wiedziała najlepiej jak wytarzać doskonałą, pełną smaku i najbardziej wartościową żywność. Jest to zasługa połączenia światła słonecznego, powietrza, wilgoci - elementy te zapewniają optymalny wzrost i najlepszy smak produktów.

To dlatego nowe chłodziarko-zamrażarki do zabudowy NatureFresh firmy Gorenje naśladują naturalne warunki, utrzymując proces fotosyntezy, kontrolując poziom wilgotności i zapewniając dopływ świeżego powietrza. Ponadto, chłodziarko-zamrażarki do zabudowy Gorenje NatureFresh cechują się wysoką wydajnością energetyczną, a ich modułowy i elastyczny design gwarantuje, że będą doskonale pasowały do każdego stylu życia.

Odkryj chłodziarko-zamrażarki do zabudowy NatureFresh

Naturalna świeżość, elastyczny design, możliwość efektywnego przechowywania

CrispZone z VitaLight i SmartHumidity

Naturalna świeżość
Jedne z największych pojemników na owoce i warzywa na rynku, CrispZone przedłuża świeżość Twoich produktów dzięki niskiej temperaturze, automatycznej kontroli wilgotności i specjalnemu oświetleniu. SmartHumidity utrzymuje wilgoć w szufladzie na optymalnym poziomie przez cały czas dzięki specjalnej membranie, która automatycznie usuwa nadmiar wilgoci. VitaLight utrzymuje naturalny proces dojrzewania, aby zachować witaminy i utrzymywać świeżość zebranych lub kupowanych owoców i warzywa świeże i jędrne przez dłuższy czas.
więcej informacji
mniej informacji

IonAir z DynamiCooling

Zachowuje tylko przyjemne zapachy
Zaawansowany system wentylacji wraz z dynamicznym chłodzeniem równomiernie rozprowadza zjonizowane powietrze i wyrównuje temperaturę w całej lodówce. Powietrze wzbogacone w jony ujemne naśladuje naturalny mikroklimat, który gwarantuje utrzymanie świeżości produktów spożywczych przez dłuższy czas. Co więcej, dowolny rodzaj żywności umieszczony na dowolnej półce w lodówce będzie przechowywany w tej samej temperaturze.
więcej informacji
mniej informacji

AdaptTech

Lodówka dostosowana do twoich potrzeb
Ten inteligentny system został zaprojektowany, aby zachować optymalną temperaturę lodówki, niezależnie od tego, ile razy otwierasz jej drzwi. Kiedy zaglądasz do środka, temperatura wewnątrz gwałtownie się podnosi przez co jedzenie jest narażone na szok termiczny – wtedy jedzenie szybciej się psuje. Chłodziarka z funkcją AdaptTech stale weryfikuje i analizuje sposób w jaki ją używasz. Stąd urządzenie jest w stanie przewidzieć kiedy otworzysz drzwi lodówki – wtedy urządzenie obniża temperaturę o 1 lub 2 °C. Dzięki temu temperatura wewnątrz urządzenia jest stała, a jedzenie pozostaje świeże i pełne wartości odżywczych.
więcej informacji
mniej informacji

NoFrost DualAdvance

Optymalny podwójnego obiegu powietrza
Intensywny obieg chłodnego powietrza w komorze zamrażarki zmniejsza poziom wilgotności i zapobiega gromadzeniu się szronu na żywności i lodu na ścianach zamrażalnika. W komorze chłodziarki zapewnia idealne warunki przechowywania żywności. Prowadzi to do optymalnego chłodzenia i zamrażania, każde dostosowane do odpowiednich procesów w dwóch oddzielnych częściach urządzenia.

• Brak potrzeby rozmrażania zamrażarki
• Mrożone jedzenie nie będzie się zbrylało
• Wysoka jakość żywności mrożonej
• Lepszy wgląd w zawartość
• Więcej przestrzeni
• Zapachy nie mieszają się między komorą zamrażalki i lodówki
• Jedzenie nie wysycha i pozostanie świeższe

ODKRYJ DODATKOWE FUNKCJE

kliknij na
rozwiń

Wskazówki na temat chłodzenia

Jak zachować świeżość rozkrojonej cebuli na dłużej:

Posmaruj cebulę masłem

Co prawda, wyrzucenie połowy cebuli prawdopodobnie nie nadweręży twojego budżetu, ale po co wyrzucać coś, co można wykorzystać później, pod warunkiem odpowiedniego przechowywania? Następnym razem, gdy po przyrządzeniu pulpetów lub sałatki z pomidorów zostanie ci kawałek cebuli, nie sięgaj po folię, sięgnij po masło. Połówka cebuli pozostanie świeża przez dłuższy czas, jeśli posmarujesz ją masłem. Aby uniknąć intensywnego zapachu umieść ją w szczelnym pojemniku MultiBox.

Jak cieszyć się najlepszymi warzywami zimą:

Wyjmij je z zamrażarki

Nie ma nic lepszego, niż świeża fasola, groszek, czy inne świeżo zerwane warzywa. Na szczęście na te przyjemności nie musimy czekać do lata. Mrożone warzywa dobrze zachowują smak, konsystencję i witaminy, pod warunkiem, że są przechowywane w temperaturze -18˚C lub niższej i są odpowiednio zapakowane, aby uniknąć utleniania i utraty wody. Jednak, aby twoje świeże owoce i warzywa były jeszcze lepsze, umieść je w szufladzie CrispZone, w której specjalne światło VitaLight pomoże zachować ich składniki odżywcze