Technologia No Frost – bez czasochłonnego rozmrażania

Dzięki nowoczesnej technologii No Frost opartej na intensywnym krążeniu zimnego powietrza wilgoć jest usuwana z zamrażalnika, co zapobiega osadzaniu się szronu na przechowywanych produktach oraz lodu we wnętrzu urządzenia. Mrożone produkty nie przywierają do siebie, co pozwala utrzymać pełną kontrolę nad zawartością zamrażarki, a ponadto zachowują jakość, barwę i zapach. Brak szronu i lodu umożliwia również optymalne wykorzystanie powierzchni przeznaczonej do przechowywania oraz pozwala uniknąć czasochłonnego rozmrażania i czyszczenia.

Oprócz zamrażarek technologię No Frost oferujemy również w produkowanych przez nas chłodziarko-zamrażarkach. Najważniejszą innowację na rynku stanowi system, którego działanie pozwala z jednej strony doskonale usuwać wilgoć z komory zamrażalnika, a z drugiej utrzymywać optymalny stopień wilgotności w komorze chłodziarki, co zapobiega nadmiernemu wysuszeniu produktów i zapewnia doskonałe warunki do zachowania wysokiej jakości produktów podczas ich długotrwałego przechowywania. Przechowywana w takich warunkach sałata zachowa świeżość zdecydowanie dłużej, niż w chłodziarkach wyposażonych w jednolity system No Frost we wszystkich komorach.

Urządzenia chłodnicze No frost

Bez szronu na przechowywanych produktach

Produkty żywnościowe przechowywane w zamrażarkach wyposażonych w system NO FROST zachowują wysokie wartości odżywcze, barwę i zapach. Gęsta warstwa lodowych igiełek nie utrudnia rozpoznania zawartości opakowania, wystarczy więc jedno spojrzenie, by znaleźć szukany produkt. Nawet przy częstym otwieraniu drzwi w zamrażarkach z systemem No Frost nie tworzy się szron utrudniający wysuwanie szuflad i wyjmowanie produktów.

Bez lodu na półkach

W przypadku oddziaływania wyższych temperatur i przedostania się wilgotnego powietrza do wnętrza urządzenia unikalna technologia zadba o osuszenie powietrza i usunięcie wilgoci. Dzięki temu półki również są zabezpieczone przed odkładaniem się lodu. Kontrola zawartości jest lepsza, produkty są łatwiej dostępne, a opakowania nie przywierają do siebie.

Bez czasochłonnego rozmrażania

Tradycyjne urządzenia chłodnicze wymagają cyklicznego rozmrażania, ponieważ już 3-5 milimetrowa powłoka lodu lub szronu utrudnia wysuwanie szuflad. Wraz z nabyciem urządzenia z systemem No Frost znienawidzone rozmrażanie związane z koniecznością wcześniejszego zapewnienia bezpiecznego przechowania głęboko zamrożonych produktów, podstawiania naczyń zbierających wodę oraz dodatkowego czyszczenia i osuszania odchodzi do lamusa. Nigdy więcej! Specjalne wentylatory, parownik do osuszania powietrza oraz przewody do odprowadzania wilgoci skutecznie zapobiegają powstawaniu lodu. Brak lodu, to brak konieczności rozmrażania. Żywność jest zawsze przechowywana we właściwej temperaturze, gwarantującej zachowanie najwyższej jakości.